Muayenesiz Araç Bağlanır mı?

birevim faizsiz araba

Trafikte her gün binlerce araç birbirlerine çok yakında bir şekilde hareket ediyor. Hem kendinize hem de etrafınızda ki araçlara zarar vermemesi için aracınızın trafiğe uygun olması gerekiyor. Bunun için düzenli olarak trafik kontrolleri yapılarak araçların tam anlamıyla hazır olup olmadığına bakılıyor.

Rutin trafik kontrollerinde bakılan birçok nokta var. Bunların başında araç sigortası, sürücü ehliyeti ve araç muayenesi geliyor. Bu üçünden birisi olmadan yola hareket etmenize trafik polisleri tarafından izin verilmiyor. Hatta bunlar için ciddi para cezaları dahi uygulanıyor.

Muayenesiz Araç Bağlanır mı?

Aracın muayenesi olmadan trafikte hareket etmeniz bazı cezaları vardır. Uygulanması gereken aracın trafikten uzaklaştırılması ve trafik polisi tarafından ceza kesilmesidir. Bu uzaklaştırma 15 gün sonra başlar. Yani bu süre içerisinde aracın muayenesinin yapılması gerekiyor.

Ancak ikinci kez aracın muayenesi olmadan trafikte yakalanmanız durumunda aracınız bu sefer trafik ekipleri tarafından çekici ile bağlanarak çekilecektir. Bunun yanında 2022 yılında muayenesiz araç ile trafiğe çıkmanın cezası 427 TL olarak belirlenmiştir. Bu cezası yazıldıktan sonra 15 gün içerisinde ödemeniz durumunda %25 indirim alarak 320,25 TL olarak ödeme hakkınız var.

Bu konuda dikkatli olmanız ve bundan faydalanmanız mümkün olacaktır. Amacınıza uymak için önemli olan nokta size büyük bir artı olarak geri dönecektir. Muayenesiz araç kullanmak sadece bağlanması ya da trafik cezası için değil aynı zamanda canınızı tehlikeye atacağı için de önemlidir.

Muayenesiz Araç Kullanmanız Cezası Var mı?

Muayenesiz araç kullanımına 2022 yılında trafik polisleri tarafından uygulanacak ceza 427 TL olarak belirlenmiştir. Bu cezayı ödemeniz için 15 gün süreniz vardır. Bu süre içerisinde ödemeniz durumunda %25 ekstra indirimden yararlanmanız mümkün olur.

Ancak bundan daha önemli olan nokta araç muayenesin hemen yapılması gerektiğidir. Aynı zamanda her gecikme de ay başında TuvTürk tarafından uygulanan bir ceza vardır. Bu ceza her ay için %0,75 olarak muayene ücretine göre belirlenecektir.

Bir otomobil için bir ay gecikmeli olarak muayeneye girmeniz durumunda 50 TL ekstra ödeme yapmanız gerekecektir. Bunu yaşamak istemiyorsanız hızlıca hareket etmeli ve araç muayenesini yaptırmalısınız.

Araç Muayenesi Nasıl Yaptırılır?

Araç muayenesini yaptırmak için öncelikle aracınızı buna uygun hale getirmeniz gerekiyor. Ayrıca bunun yanında TUVTÜRK istasyonlarından gerekli randevuyu almalısınız. Bununla birlikte egzoz muayenesini de yaptırmanız gerekiyor. Tüm bu işlemleri doğru şekilde yapmak için araç tipine göre belirlenen ücreti ve gecikme yaşanmışsa buna uygun olan cezayı da ödemeniz gerekiyor. Bu konuda dikkatli olunmadığı ve hızlı hareket edilmediği durumunda ciddi yaptırımlar olduğu unutulmamalıdır.

Muayene yaptırdıktan sonra trafikte daha rahat hareket edebilecek, hem kendinize hem de etrafınızda ki araçlara zarar vermeden yolunuza devam etmiş olacaksınız.

birevim

Leave a Comment

18 + 2 =