2024 Eskihisar Topçular Feribot Ücreti ve Saatleri

2024 Eskihisar Topçular Feribot Ücreti ve Saatleri
birevim faizsiz araba

İstanbul Deniz Otobüsleri olan İDO, her gün sayısız aracın bir yerden bir yere daha kestirme yoldan ulaşmasını sağlıyor. İDO’nun her gün 24 saat boyunca hizmet verdiği noktalardan biri de Eskihisar ve Topçular iskelesidir. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Eskihisar iskelesi ile Yalova’nın Taşköprü beldesinde yer alan Topçular iskelesi arasında hizmet veren toplam 17 gemi mevcuttur. Yaklaşık 35 dakika süren Eskihisar – Topçular ya da Topçular – Eskihisar feribot yolculuğu, İstanbul ve Bursa arasında seyahat eden araçların körfezi dolaşmadan varmak istedikleri noktaya ulaşmalarını sağlıyor. Peki Eskihisar – Topçular feribot saatleri nedir?

Eskihisar – Topçular Feribot Kalkış Saatleri

Her gün 7 / 24 hizmet veren Eskihisar – Topçular arasında toplamda 17 feribot gemi çalışmaktadır. Gün içerisinde yaklaşık olarak 30 dakika da bir gerçekleşen Eskihisar – Topçular feribot kalkış saati 06.00’da başlayarak saat 24.00’da son buluyor.

2024 Eskihisar – Topçular Feribot Ücretleri

Eskihisar – Topçular arası gerçekleşen feribot seferleri, İstanbul – Bursa yönünde seyahat eden araçların yolculuk süresini en aza indirgemektedir. Bu nedenle de feribot yolculuğu sıkça tercih edilmektedir. Eskihisar – Topçular feribotunu kullanmak isteyen yolcular feribot ücretlerini merak etmektedir. Eskihisar – Topçular feribot ücretleri her yıl farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra araç çeşitleri arasında da farklı ücretler tahsil edilmektedir. Eskihisar – Topçular yaya ve arabalı feribot ücretleri aşağıda yer almaktadır.

2024 Eskihisar – Topçular yayalar için feribot ücretleri şu şekildedir;

  • Tam Yolcu: 35 TL
  • İndirimli Yolcu: 20 TL

2024 Eskihisar – Topçular arabalı feribot ücretleri ise aşağıdaki gibidir:

06.01.2024 tarihi itibariyle yapılan güncellemede otomobil ve aks uzunluğu 3,20 cm’ye kadar olan araçlara 1. sınıf (210 TL) işlem yapılmakta olup, ruhsatında otomobil yazan ve yolcu kapasitesi 6 ile 9 kişi olan ve aks uzunluğu 3,20 cm’den uzun olan araçlara 2. sınıf (315 TL) işlem yapılmaktadır.

  • Otomobil, Minivan, Jip: Tek Yön 210 TL, Gidiş – Dönüş ise 390 TL.
  • Minibüs, Midibüs, Kamyonet, (Aks aralığı < 7,20): Tek Yön 315 TL, Gidiş – Dönüş ise 590 Tl.
  • Kamyon, Otobüs (2, 3, 4 Aks): Tek Yön 405 TL, Gidiş – Dönüş ise 760 TL
  • Dorseli Çekiciler 4 – 5 Aks Tır: Tek Yön 570 TL, Gidiş – Dönüş ise 1.070 TL
  • Motosiklet: Tek Yön 85 TL, Gidiş – Dönüş ise 160 TL

Eskihisar – Topçular Feribot Bileti Nasıl Alınır?

Günün her saatinde hizmet sağlayan Eskihisar – Topçular feribotu, birçok kişinin daha kısa sürede yolculuk yapmasını sağlıyor. Peki Eskihisar – Topçular feribot bileti nasıl alınır? Eskihisar – Topçular feribot biletini online bilet satın alma platformlarından almak mümkündür. Bunun yanı sıra İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) internet sitesi üzerinden de feribot bileti satın almak mümkündür.

Eskihisar – Topçular feribot bileti, iskeleye gidildiğinde de satın alınabilmektedir. Ancak feribot seferlerinin yoğun olduğu dönemlerde bilet bulmakta sıkıntılar yaşanabiliyor. Bundan dolayı her ihtimale karşın Eskihisar – Topçular feribot biletlerinizi online olarak satın almanız önerilmektedir.

Eskihisar Feribot İskelesi’ne Nasıl Gidilir?

Eskihisar feribot iskelesine gitmek için TEM otoyolu üzerinde yer alan Eskihisar feribot tabelalarını takip edebilirsiniz. Bununla birlikte İstanbul ve İzmit çıkış noktasında yer alan D – 100 yani E – 5 otoyolu kullanılarak da Eskihisar feribot iskelesine ulaşım sağlanabilinmektedir. Eskihisar iskelesine toplu taşıma ile gitmek isteyenler ise 17B numaralı otobüsü ya da iskeleye giden minibüsleri kullanarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirler.

Eskihisar – Topçular Feribot Yolculuğu

Eskihisar – Topçular feribotları sayesinde şehirlerarası yapılan yolculukların daha kısa sürede tamamlanması sağlanıyor. Özellikle karayollarında zaman zaman meydana gelen trafik nedeniyle yolculuklar katlanılamaz hale gelebiliyor. Böyle zamanlarda ise feribot yolculukları tam anlamıyla bir kurtarıcı oluyor.

Feribot yolculukları ayrıca daha güvenilir bir yolculuk sunduğu için de tercih edilmektedir. Karayollarında olabilecek kazalardan ötürü bazı kişiler feribot yolculuklarının daha güvenli olduğunu düşünüyor.

Eskihisar – Topçular feribotları ise günün 24 saati yolculara hizmet sağlayarak daha hızlı ve daha güvenilir bir seyahat deneyimi sunuyor. Saatte neredeyse 3 sefer gerçekleştiren Eskihisar – Topçular feribotu yolculuğu ortalama olarak 15 ile 20 dakika arasında sürmektedir.

Eskihisar – Topçular feribot yolculuğu için bilet iki şekilde temin edilebilmektedir. İskeleye gelindiğinde ya da online olarak bilet almak mümkündür. Ancak yoğunluğun olduğu zamanlarda bilet bulmak mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle riske atmamak için bileti online olarak almak çok daha iyi olmaktadır.

Arabalı feribot ücretlerinde tek yön bilet fiyatları daha fazla olurken, gidiş – dönüş olarak alınan bilet fiyatlarında ise indirim yapılmaktadır. Bundan dolayı seyahat tarihi belli olan yolcuların gidiş – dönüş bileti alması daha avantajlıdır. Eskihisar – Topçular feribot ücreti için ödeme yaparken sadece kredi kartı ya da nakit olarak alınmaktadır. Fakat yaya binişlerinde İstanbul kartlar da kabul edilmektedir.

Eskihisar – Topçular feribot yolculuğu hakkında daha detaylı bilgi almak için 0850 222 44 36 numaralı çağrı merkezinden İstanbul Deniz Otobüsleri’ne ulaşabilirsiniz. 7 / 24 hizmet sunun İstanbul Deniz Otobüsleri merak ettiğiniz her konuda sizlere yardımcı olacaktır.

birevim

Leave a Comment

17 − twelve =