2020 Ford Focus Teknik Özellikleri ve Fiyat Listesi

Amerikan araba üreticisi olan Ford, yeni model Ford focus 2020 modelini beğeniye sundu. Yeni model aracın hatları oldukça keskin. Yurt dışında ve Türkiye’de satışa sunulan araç şimdiden ilgi görmeye başladı. 2020 Ford focus modelleri 5 farklı motor seçeneği ile alıcısını bekliyor. Amerkan marka Ford’un en seviken modelleri arasında yer alan focus, 2020 modellerinde iç tasarımı oldukça şık, oturma alanları geniş, lüks tasarıma sahip ve yüksek performansa sahip olduğu söyleniyor.

birevim faizsiz araba

Motorda: 3 silindir mevcut bulunuyor. Maksimum güç olarak 125kW(ps) var. Maksimum tork ise 300 Nm’dir.

Performansına baktığımızda: Maksimum hız seviyesi 200km/s, ivmelenme ise 10.2 lt (0-100 km)

Ölçülere baktığımızda uzunluk 4647, genişlik 1979, yükseklik ise 1454mm

Boş ağırlığı 1312 kg olurken, bagaj hacmi 511 lt, aks mesafesi ise 2.700 mm

Tüketime baktığımızda şehir içi mesafe 7.9 lt(0-100km), şehirler arası mesafe 4.5 lt(0-100 km), ortalama rakam verecek olursak 5.8 lt (0-100 km)

2020 Ford Focus da Neler Değişik?

2020 Ford Focus aracına baktığımızda geçtiğimiz modellere bakarak daha geniş ve uzun bir araç. Tahmini olarak aracın içinde cruise control sistemi mevcut bulunmaktadır. Bu özelliğin ön cama yerleşmiş olan kamera sayesinde işliyor.

Aynı zamanda bu özellikle haricinde araçta park sistemi mevcut bulunmaktadır. Gündüz yanan led farları mevcut. Ön yolcu hava yastıkları, ikincil çarpışma freni ve çekiş kontrol sistemi de var.

Bununla sınırlı kalmayıp, yokuş kalkış desteğinin olduğunu görüyoruz. Hız kontrol sistemi ve ayarlanabilir hız sınırlandırma sistemi de dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Aracın İç Görünümü

Aracın iç kısmını incelediğimizde kendine özel çizgilere sahip olan araç oldukça ince ayrıntılara dikkat edilerek tasarlanmış. İçe baktığımızda göze çarpan ilk şey ön konsol oluyor. Dekoratif kaplama ile kaplanmış koltukları içini daha şık göstermiş. Aynı zamanda bagaj hacmini de büyüten tasarım tam 511 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Seyahate çıkacak olanların işini kolaylaştıracak bu tasarımı da ilgi çeken noktalar arasında yerini alıyor.

birevim

5 Comments

  • Ford Focus köpek balığı tasarımı sonrası son tasarımıyla çok muhteşem bir keskinlik yakaladı.

  • Ford, Focus serisiyle yollarda adından sıkça söz ettirmeye başladı, yolda ne zaman led tasarımlarını görsem hasta oluyorum şu arabaya

  • Ford focus gerçekten şahane bir araç, çok seri ve konforu muhteşem 🙂

  • 2020 yılı galiba araçlarda keskin tasarım yılı, bütün araçlar gibi Ford Focus’ta da keskin bir görünüm var 🙂

  • Ford, son 5 sene içerisinde Focus serisinde çok fazla gelişmeler sağladı ve tasarımsal olarak şahane bir tasarıma sahip

Leave a Comment

19 − 8 =