2020 Yılı Motosiklet Motorlu Taşıt Vergisi Tutarları Belli Oldu!

Motobisiklet sürücüleri bilirler ki hiçbir aracı kullanmak motosiklet kullanmak kadar haz vermez. Bu yüzden motosiklet motorlu taşıt vergisi belli olsa da motosiklet tutkunlarını gittikleri yoldan geri döndürmeyecek gibi görünüyor.  Park yeri kolaylığından trafikte hızlı ulaşıma birçok konuda motosiklet sürücüleri şanslıdır. Kullandığınızda salgıladığımız adrenalin ise inanılmaz şekilde motosiklet ile sizi tek parça hissettiriyor. Neyse şimdi gelelim 2020 yılı motosiklet motorlu taşıt vergisi oranlarına;

birevim faizsiz araba

Otomobil, otobüs, kamyon, minibüs, motosiklet, çekici gibi araçlar için Motorlu taşı vergisi tutarları belli oldu. 2020 yılı itibarı ile motorlu taşıt vergisi yüzde 12 arttı.  Yeniden değerleme oranı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlenen artış tüm motorlu taşıtları kapsıyor.   Artış aracın 2018 yılı öncesi yada sonrasına göre belirleniyor. Yani;

  • Eğer aracın tescil tarihi 01/01/2018 tarihinden önce ise; aracın yaşı ve motor hacmine göre motorlu taşıt vergisi ödeniyor.
  • Eğer aracın tescil tarihi 01/01/2018 tarihinden sonra ise ;yaş, motor hacmi ve aracın matrahına göre motorlu taşıt vergisi ödeniyor.

Motosiklet Motorlu Taşıt Vergisi Nereden Ödeniyor?

MTV olarak kısaltılan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ödemeleri  Ocak ve Temmuz aylarında iki kez yapılıyor.  İster peşin ister kredi kartına taksit ile ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.   Mobil uygulamalar aracılığı ile yapabileceğiniz gibi, internet web sitesi üzerinden yada banka şubeleri aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca vergi daireleri  ve ptt şubeleride motosiklet motorlu taşıt vergi ödemelerini kabul ediyor.  Tutar 2018 yılından önce ve sonra satın alınmış olmasının yanısıra hangi tür binek olduğuna dairde değişiyor.   Örneğin; otomobil,kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan tüm bu farklı binekler için farklı vergi tutarları belirlenmiştir.

Resmi gazetede 2020 yılına ait vergi oranları açıklandı. Ocak sonuna kadar ilk taksidi yatırabilirsiniz.  İkinci taksit ise temmuz ayında yatırılmalıdır.

Motosiklet Motorlu Taşıt Vergisi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Motorlu Taşıtlar Vergisi hesaplaması hem  otomobil ve hem de motosikletler için aynı şekilde hesaplanıyor. Motosikletin yaşı ve silindir hacmine göre belirleniyor. Toplam ağırlığı da elbette göz önüne alınıyor.

birevim

Leave a Comment

fourteen − 4 =