Plakadan Araç Borç Sorgulama

Araç alırken belli başlı bir yükün altına giriyoruz. Gerek sınırlarımı zorlayarak hayalimiz olan araç. Gerek iş için kullanabileceğimiz ve bizim ekmek teknemiz olarak kullanacağımız araç olacaktır. Ancak bu kadar masraf doğrultusunda tabii ki bizler de araçlarımızın kusursuz olmasını isteriz. Eğer gücümüz yetmiyorsa (sıfır) araç almamız bir hayli zor olacaktır. Dolayısıyla alacağımız aracın bir geçmişi vardır. Gerek kısa gerek ise uzun ömürlü araçlar olabilir, tabii bunda geçmiş olan kullanıcının veya kullanıcıların arabalarına ne kadar titiz davrandıkları veya kendi ellerinde olmasa bile araçlarına belli başlı bir zarar gelmemesini isteriz.

birevim faizsiz araba

Bahsettiğimiz konuda önemli olan noktalar nelerdir?

Bu bahsettiğimiz konuda plakadan araç borç sorgulama için en önemli noktalar şunlardır.

1)  Öncelikle araç bir kazaya karışmış mı?

2)  Araç kazaya karışmışsa uzman raporunun izninden geçmiş mi?

3)  Uzman raporunun elinden geçmediyse arabada ne gibi hasarlar gizlice kapatılır?

4)  Plakaya kayıtlı olan uzman raporunun plaka araç sistemine bağlı olarak yapılan fiyatlar adil mi?

5)  Alacağınız araçta sizin hizmetinizi aksatacak herhangi bir kaza mevcut mu?

6)  Alacağınız araç üzerine herhangi bir borç var mı?

7) Borcu var ise bu borcu eski kullanıcısı size bildirmiş mi?

Bu saydığımız her bir nokta çok önemlidir ve kesinlikle dikkate alınmalıdır.

Bu saydığımız her bir nokta için nasıl önemler alabiliriz?

Yukarıda saydığımız ve bahsettiğimiz her bir nokta için öncelikle devlet bizi düşünmüş ve kolaylık sağlamıştır. Bizler de önce vatandaş olarak üzerimize düşen aracı satarken dürüst, alırken de dürüst bir bedelde almaya çalışmalıyız. Ondan sonra zaten devletin bizlere verdiği güven ve araç uzmanı ile adımları atmak çok kolaydır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda bizlere çok dikkatli ve ummalı bir şekilde tasarlanmış gerek aplikasyon, gerek ise mesaj (SMS) yoluyla kolayca halletmemizi sağlıyor.

Yukarıda belirttiğimiz devlet destekli sistemler hangisidir?

  • EGM (internet sitesi ile)
  • E-Devlet, (internet ve aplikasyon yardımı ile)
  • GİB (internet sitesi ile)
  • SMS (telefon yani mesaj ile)

Bu sistemlerde bize en çok yardımcı olan araçların üzerinde herhangi bir borcu var mı? Neticesinde insanlar bazı şeylere sahip olurken bazen maddi durumları el vermiyor ve bu farklı noktalardan borç veya kredi almalarını sağlıyor. Tabii bunun üzerine de bir kaç veri göstermeleri gerekiyor, Bunlardan biri de haciz getirilebilir olan araçlardır. Mesaj yani (SMS) ile borç (boşluk) yapıp kimlik numarası boşluk anne kızlık soyadı ilk iki harfi yazılıp 1189 numarasına yollamanız olacaktır. Burada ise plaka ile yazılıp bu bilgileri yollanırken araç üstüne borç var mı? Onları görebiliriz. İşte bu saydıklarımızı yaparak plakadan araç borç çıkacaktır ve üstüne üstlük bizler rahat edeceğizdir.

birevim

Leave a Comment

four × 1 =