Kurye Şirketi Nasıl Kurulur?

birevim faizsiz araba

E-ticaretin yaygın hale gelmesiyle beraber farklı iş kolları popülerlik kazanmıştır. Son zamanlarda birçok gencin kurye olarak çalıştığı bilinir. Birçok kişinin aklında kurye ne iş yapar sorusu bulunur.

Kurye Nedir?

Kurye; tüketicilerin posta, mektup veya paketlerini iletmekle görevli olan kişidir. Ancak, posta servisleri ile karıştırılmamaları gerekir. Çünkü, posta servislerine kıyasla daha hızlı teslimat yapmaları söz konusudur. Bunun yanı sıra, güvenlik ve kolay takip gibi etmenlerden dolayı tercih edildiklerinden bahsedilmelidir.

Kurye; görevini yerine getirirken bisiklet, motosiklet, binek otomobil veya hafif ticari taşıttan faydalanır. Ayrıca, işini yaya olarak da yapabilir. Dağıtım görevinin yanı sıra çalıştığı kurumun operasyonel süreçlerine katılmakla da yükümlüdür. Kullanıcıların iletilerini onlara zamanında ulaştırmak ve hizmet verildiğine dair geri bildirimlerini almak da kuryelerin sahip olduğu sorumluluklar arasında bulunur. Takdir edersiniz ki, kurye; müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak gibi genel bir amaçla faaliyetlerine yön verir.

Kurye olmak isteyenlerin her şeyden önce 18 yaşından büyük olması şarttır. Bunun yanı sıra, ehliyeti olmalıdır. Yoğun tempoda uzun saatler boyunca çalışabilecek fiziksel ve psikolojik güce sahip olması şarttır. Çalışkan, dürüst ve disiplinli olduğu takdirde görevini en iyi şekilde yapacaktır. Güler yüzlü olduğu takdirde müşterilerinden de olumlu referanslar alır. Askerlik hizmetini yerine getirmiş olması da önemli bir husustur.

Takdir edersiniz ki, kuryeye duyulan ihtiyaç her gün artıyor. Bu noktada, kurye şirketi kurma fikri önem kazanıyor.

Kurye Şirketi Kurmak İçin Neler Yapılmalıdır?

E-ticaret sektöründe faaliyet göstermesi adına şirket kurmayı düşünenlerin yapması gereken işlemler oldukça basittir. Bir muhasebeciden veya mali müşavirden danışmanlık hizmeti alındığı takdirde sürecin önemli bir kısmı tamamlanır. Bir başka deyişle, şirket kurmak için gerekli olan belgeler mali müşavire iletilmelidir. İsteyenler, belgeleri kendileri toplayıp Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne iletebilirler.

Bilhassa küçük ve orta ölçekli kurye şirketleri daha çok iş yapabilir. Örneğin, küçük ölçekli kurye şirketleri; müşterilerine sundukları özel ilgi sayesinde kendilerini en kısa sürede daha çok kişiye tanıtabilir. Programlanmış ve aynı günde yapılan teslimatlar ile müşteri memnuniyetlerini sağlar. Mahalli pazara güzel fırsatlar sunmak isteyenler için en iyi seçeneklerin başında kurye şirketi açmak gelir. Kurye şirketi kurup para kazanmak isteyenlerin rekabet ortamına hazır olması gereklidir. Bilhassa yeni bir şirketin daha çok müşteri toplamak adına piyasanın biraz aşağısında fiyat talep etmesi önemlidir.

Kurye şirketi kurmak isteyenlerin birtakım giderlerden haberdar olması şarttır. Her ay KDV beyannamesi, üç ayda bir gelir geçici ve muhtasar beyannamesi, yıllık gelir vergisi beyannamesi ve şahıs firması gelir vergisi dilimleri gibi birtakım gider kalemleri mevcuttur. Bu tür bir şirketi kurmak için gerekli evraklar arasında mali müşavir vekaleti, ikametgah, araç alış senedi ve ruhsat, imza beyannamesi, fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi ve tapu fotokopisi yer alır.

birevim

Leave a Comment

4 × one =