HGS İptal İşlemleri Nasıl Yapılır?

birevim faizsiz araba

Araba kullanırken sürekli olarak yapılması gerekenler vardır. Her yıl iki sefer MTV vergisi ödenmelidir. Trafik kurallarına uyulmalı, trafik sigortası yaptırılmalıdır. Bunların yanında HGS’ye veya OGS’ye sahip olunmalıdır. Özellikle otoyol kullanacaksanız bu bir zorunluluktur. Ancak paralı yolları kullanmayı planlamıyorsanız o zaman bu sistemlere gerek yoktur.

HGS olmadan paralı bir yolu kullanmanın çok ciddi bir cezası ülkemizde uygulanmaktadır. Tabi bunun aldığınız gibi iptal ettirmenizde gerekiyor. Çünkü HGS plaka üzerine alındığında aracınızı satmak istediğinizde bunu mutlaka yapmanız gerekiyor.

HGS Nedir?

HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi ücreti yollarda rahatça geçiş yapmanızı sağlayan bir sistemdir. Bu sistemde araçlar modeli fark etmeksizin bu uygulama sayesinde gişelerde beklemelerine gerek kalmadan hızlı bir şekilde geçiş yapabilmektedir.

Tabi bu geçiş yapılırken barkod ve plaka sistem tarafından okunmaktadır. Eğer sistemde yeterli miktarda paranız yoksa ve bunu geçiş yaptıktan 15 gün sonra yatırmazsanız size ciddi bir ceza uygulanacaktır. O sebepten dolayı daha dikkatli davranmalı ve ona göre hareket etmelisiniz .

HGS sistemi ülkemizde ki tüm ücretli yollar, köprüler ve tünellerde kullanılmaktadır. Eskiden saatlerce beklenmek zorunda kalan bu noktalarda şimdi saniyeler içerisinde geçmek mümkün olmaktadır.

HGS Nereden Alınır? Nasıl Doldurulur?

Ülkemizde otoyol ağı genişledikçe HGS sistemi de adeta bir zorunluluk olarak görülmektedir. Bir yolculuğa çıkmayı planlıyorsanız mutlaka HGS sistemine sahip olmanız gerekiyor. Bunu alabileceğiniz birçok nokta vardır.

HGS alabilmek için PTT şubelerine, bankalara ve farklı noktalara gidebilirsiniz. İçerisinde otomatik bir miktar ile ödeme yaparak araç ruhsatı ve kimliğiniz ile birlikte giderek alım yapabilirsiniz. Alım yapıldığı anda sistem bunu tanıyacak ve içerisinde ki miktar var olduğu sürece kullanmaya devam edeceksiniz.

HGS’nizi sürekli kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun için bakiyenize bakmalısınız. 444 1 778’i arayarak veya 0580 460 60 60 numarasını arayarak bakiyeyi öğrenebilirsiniz. Bakiye dolum işlemlerini internet bankacılığı ve PTT üzerinden rahatça yapmanız da mümkündür.

HGS Nasıl İptal Edilir?

HGS’yi kullandınız ve artık işiniz bitti. Altınızda ki arabayı da sattınız. O andan sonra bu sistemi iptal etmeniz de mümkün olacaktır. HGS iptal etmek için almış olduğunuz kuruma gitmeniz yeterli olacaktır. Eğer HGS’yi iptal etmeden kullandığınız aracı satarsanız araç sahibi ücreti geçişlerde bunu kaçak olarak yapacak ve cezaya sizin katlanmanız gerekecektir. Bu nedenle HGS’li olan aracı sattığınızda mutlaka HGS’yi iptal ettirmelisiniz.

HGS PTT İptali Nasıl Yapılır?

HGS’yi PTT üzerinden aldıysanız iptal ettirmek için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz yeterli olacaktır. Sürücü belgesi ve kimlik ile birlikte giderek iptal formunu doldurmanız gerekiyor. İptal işlemi anında gerçekleşecek ve kart içerisinde bir miktar varsa o miktarı 1 ay sonra çekebileceksiniz.

Bankadan Alınan HGS’yi İptal Ettirme?

HGS’yi bankadan almışsanız iptal işlemini de aldığınız banka üzerinden yaptırmanız gerekiyor. İsterseniz en yakın şubeye giderek bunu yaptırabilirsiniz. İsterseniz de direk olarak müşteri hizmetlerini arayarak iptal işlemini yaptırmanız mümkündür. HGS hesabınızda ki bakiye işlem tamamlandıktan birkaç gün sonra bankada bulunan hesabınıza otomatik olarak sistem tarafından aktarılacaktır.

Anlaşmalı Noktalardan Alınan HGS Nasıl İptal Edilir?

HGS sistemleri banka ve PTT yanında OPET ve SHELL gibi anlaşmalı noktalardan da alınabilmektedir. Bu tür noktalardan HGS sistemi almak zorunda kalırsanız, iptal işlemlerini PTT üzerinden yaptırmanız mümkündür. Çünkü bu firmaların PTT ile özel bir anlaşmaları bulunmaktadır.

birevim

Leave a Comment

sixteen + 15 =