Araba İç Temizliği Nasıl Yapılır?

Araçlarımızın hepimiz için ne kadar önemli olduğu aşikardır. Araç sahibi olmak, günümüz ekonomik şartlarında ciddi bir eylemdir. Yüksek ücretler verilerek satın alınan bir aracın bakımının ve temizliğinin dikkatli ve düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bir arabanın iç temizliğine ne kadar önem verilirse araçtan alınan verim o oranda yüksek olacaktır.

birevim faizsiz araba

Bilhassa erkekler için araçlarının ne kadar önemli olduğu aşikardır. Arabaya gereken ilgi gösterilmediği takdirde kullanıcı, kısa zamanda araçtan soğuyacaktır. Bu bağlamda, araç kullanıcılarının araçlarını temiz tuttukları oranda araçlarının hassasiyetinin artması söz konusu olacaktır.

Araba İç Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Araba bakım ve temizliğinde dış bakım kadar iç temizliğinde önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Bilhassa çocuğu olan kişiler için araç iç temizliği hayati önem taşımaktadır. Evin çocuklarının araçların arka koltuklarında asitli içecekler içmesi ve yiyecekler yemesi mümkün olmaktadır. Ancak, araç içerisinde yenilen veya içilen şeylerin araç adına sakıncalı olduğunu ifade etmek gerekir. Çünkü, yenilen yiyecekler ve içilen içecekler; büyük ihtimalle araca dökülecektir. Bu sorunu çözmek adına araba iç temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekir. Araç içerisinde koltukların kirli olmasının arabanın iç estetiğinin sağlanması noktasında büyük sorunlar yarattığından bahsetmek gerekir. Buna ek olarak, paspasların sürekli olarak çırpılması şarttır. Bu sayede, üzerlerinde hiçbir şekilde toz birikmez. Sonuç olarak, koltuk ve paspas temizliğinin düzenli yapılması sayesinde araç içerisinde daha güzel bir görüntü meydana gelecektir.

Araç kullanıcıları, araçları temiz olduğu sürece araba kullanmaktan keyif alırlar. Aracın iç tavanından göğsüne kadar her kısmın çok önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Araba iç temizliğinin yapılmasında ilk olarak günlük göz gezdirmelerle başlanmalıdır. Fakat, haftada ortalama bir kere olmak üzere genel bir temizlik yapılması sağlanmalıdır. Genel temizliğin haftanın tatil günlerinde olmasına önem verilmelidir. Araba iç temizliğinin yapılmasında herkesin kendi temizliğini yapması önem taşımaktadır. Ancak, bu gibi durumlarda, herkesin imkanları müsait olmalıdır. Kendi temizliğini kendi yapmayanların ise mutlaka yıkamacılardan destek alması tavsiye edilmektedir.

Arabasına önem veren ve ilgilenmeyi seven kişilerin araba iç temizliği konusunda hassas olduğu bilinmektedir. Birçok kişi, araçlarında zaman geçirmenin vermiş olduğu keyiften dolayı haftada en az iki veya üç defa araba iç temizliği yaparlar. Araba temizliğinde otomobiller için özel olarak üretilmiş temizlik malzemelerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Ev için üretilmiş kimyasal maddelerin araba iç temizliğinde kullanılması oldukça risklidir. Ev için üretilen temizlik malzemelerinin araçların konsoluna ve döşemesine zarar vermesi söz konusudur. Ev için kullanılan temizlik malzemeleri; araçların havalandırma sistemlerinin yetersiz olmasından dolayı uzun süre kullanıldıkları takdirde insan vücuduna zarar vereceklerdir. Buna ek olarak, bulaşık deterjanı ve arap sabunu gibi temizlik malzemelerinin zaman içerisinde bozulma, aşınma ve birtakım problemlere sebebiyet vermesi söz konusudur.

birevim

8 Comments

  • Haftada bir kez aracımı mahallemdeki yıkamacıya iç dış yıkattırıyorum, araçlarımıza bu dönemde özen göstermeliyiz araç fiyatları ev fiyatlarına yakın oldu 🙂

    • Merhaba Banu Hanım,
      Araç temizliği için bir profesyonelden yardım alınarak yapılabileceği gibi kişilerinde kendilerininde yapabileceği bir işlemdir.

  • Aracımı 3 güne bir kendim temizlesemde 10 günde birde profesyonel bakıma götürüyorum. Onların kullandığı malzemeler ister istemez çok profesyonel ve alanlarıyla ilgili oluyor 🙂

  • Arabanın iç temizliğini sık sık yapmamız gerekiyor yaz aylarında, sebebiyse yaz aylarında araç içi tozlanması daha sık oluyor tatil-gezme daha çok yaptığımız için

  • Araç iç temizliğini kendimiz yapabilsek bile ayda bir kere profesyonel bir araç yıkamacıya götürüyorum

  • Araba iç temizliği için ayda bir alışveriş yaparım sonra bi pazar detaylı bir temizlik yapıyorum 🙂

Leave a Comment

twenty + six =