Toyota Yaris Ailesi Yaris Cross ile Genişliyor

B SUV segmentine giriş modeli olan Yaris Cross’u online basın lansmanı ile tanıtan Japon otomotiv üreticisi Toyota, modeli Uluslararası Cenevre otomobil fuarında tanıtmayı planlamış ancak pandemi nedeni ile fuar iptal edilmişti. Online lansman ile tanıtılan otomobil ile Toyota Yaris Ailesi Yaris Cross ile genişliyor. Yaris Cross, Toyota markasının yeni GA – B Platformundan yükselen ikinci model olma özelliğine sahip.

birevim faizsiz araba

RAV4’ün Genlerinin İzini Taşıyor

B segmentindeki Yaris modeli üzerine geliştirilen model, RAV4’ün genlerinin izini taşıyor. Yaris HB ve GR Yaris’in arkasından aynı adı taşıyan üçüncü model olarak karşımıza çıkan Yaris Cross lansmanın da Toyota başarılı bir sınav verdi ve akıcı, pratik detaylara boğulmadan hazırladığı tanıtım videosu ile gerekli olan tüm materyalleri hızla sağladı.

  • 1765 mm genişlik
  • 4 bin 180 mm uzunluk
  • Bin 560 mm yükseklik
  • 2 bin 560 mm devir mesafesine sahip Toyota Yaris Cross, bu özelliği ile Yaris HB’den 240 mm daha uzun, 20 mm daha yüksek ve 90 mm daha geniş ancak dingil mesafesi aynı.

SUV Model Gamının En Küçük Üyesi

Yaris model gamının en büyüğü olmasına rağmen SUV model gamının en küçük üyesi olan Yaris Cross, bu alandaki boşluğu doldurmaya yetiyor. Toyota Yaris Cross özellikleri arasında ilk dikkat çeken küt ve burun yapısı, kaslı hatları, çift renkli gövdesi, yüksek ve düz tavan çizgisi ve RAV4 çizgilerini hatırlatan arka bölümü ile dinamik ve güçlü bir görünüme sahip olması.

Agresif Ve Güçlü Bir Yüz

Ön kısımda geriye doğru uzanan farlar ve dar ön ızgaranın önünde öbe şeklinde çıkartılan Toyota logosu, ön yüzün her iki yanında bulunan ve dikey konumlanan hava girişleri agresif ve güçlü bir yüz oluşturmayı sağlıyor. Yanlarda bulunan çift renkli dikiz aynası, alt koruma, gövde renginden farklı tavan ve yan etkelerin ortasında bulunan arka kapının altına yerleştirilen Yaris Cross logosu, otomobilin görünümüne ayrı bir şıklık katıyor. Şıklığı tamamlayan 18 inç özel tasarımlı jantlar, dikkat çekiyor. Karartılan arka camlar ve geniş spoiler ise otomobilin dinamik etkisinin arkada da hissedilmesini sağlıyor.

Gereksiz Detaylardan Uzak

Yatay ve ince stok lambaları birleşik bir görüntü elde ederken tam ortada bulunan marka logosu, farklı bir tarz sağlıyor. Otomobilin yanlarında dikey sis lambaları bulunurken, keskin fonlu bagaj kapağının altındaki farklı renkteki tampon ise şıklığı pekiştiriyor. Yaris HB’ye göre daha geniş bir kullanım alanı sunan kokpit hem daha ferah hem de büyüyen boyutları ile dikkat çekiyor. Gereksiz detaylardan uzak ve daha yalın bir çizgiye sahip ön panel ile dikkat çeken Toyota Yaris, kumaş ve deri karışımı koltukları ile yanal destek konforu sağlıyor.

birevim

5 Comments

  • Yaris Cross aracının özelliklerine baktımda araç gündelik hayat haricinde de cross segmentide çok başarılı bir araç olmuş

  • Toyota cross araçlara son zamanlarda çok önem vermeye başladı ve bu piyasa anlamında çok iyi oldu 🙂

  • Toyota Yaris serisi kullanıyorum ve çok güzel bir araç gerçekten, Cross versiyonu da muhtemelen çok güzel olacaktır

  • Cross serisine bir çok araç markası bu sene atılım yapıyor Fiat’ta cross araçlarını tanıttı geçen gün, toyota yaris’in cross versiyonunu çıkarması gerçekten çok iyi

  • Toyota Yaris serisiyle zaten ortalığı karıştırırken bir de Cross versiyonunu çıkarması şahane olacak

Leave a Comment

three × four =