2022 Güncel Radar Ceza Ücretleri ve Ceza Sorgulama

birevim faizsiz araba

Trafikte insanların kuralları uyması için belirli yasaklar getirilmiştir. Bu cezaların amacı insanların kurallar içerisinde hareket ederek kaza yapma olasılığını minimuma indirmektir. Bu konuda en caydırıcı olan radar cezasıdır. Yani hız limitini aşanlara uygulanan cezalardır. Bu cezayı siz dahil birçok insan yiyebilir.

Bunun için önceden uyarı levhaları koyulmaktadır. Buna uygun hareket etmek sizlerin aslında canınızı ve malınızı koruyacaktır. Ancak bunun dışında çıkan ve yüksek hız ile yollarda hareket eden birçok insan bulunmaktadır.

2022 Güncel Radar Ceza Ücretleri

Radar teknolojisi ile okunan plakanın hız sınırını aşması durumunda trafik polisleri tarafından uygulanan cezalara verilen isimdir. Sadece para cezası değil aynı zamanda ehliyete puan cezası olarak yansıtılmaktadır.

Radar cezası üç farklı türde uygulanmaktadır. Bunlar yasal olarak uyulması gereken hız sınırını %10,  %25 ve daha üzerinde aşılması durumlarda yaşanmaktadır. Bu durumu sizler yaşamak ve yüksek cezalar yemek istemiyorsanız dikkatli olmalısınız.

  • Trafik hız sınırını %10-30 oranında aşmak – 427 TL
  • Hız sınırını %30 – %50 oranında aşmak – 888 TL
  • Trafik hız sınırını %50 ve üzerinde aşılması durumunda – 1823 TL ceza uygulanacaktır.

Bu 2022 yılında alınan karar ile trafik polisleri tarafından uygulanacak ceza tutarlarıdır. Ayrıca %10-30 oranında aşılması durumunda 10 puan, %30’un üzerinde olması durumunda 15 puan ceza uygulanacaktır.

Radar Cezası Nasıl Ödenir?

Radar cezası ödemeden önce unutmamanız gereken önemli bir detay vardır. Ceza işleme koyulduğu andan itibaren 15 gün geçmecen ödenmesi durumunda %25 oranında indirimden yararlanmanız mümkün oluyor. Bu indirim sayesinde ciddi bir avantaja sahip olabiliyorsunuz.

Radar cezalarını tebliğ edildikten sonra GİB üzerinden online olarak yapabilme hakkınız var. Bunun yanında mobil bankacılık, internet bankacılığı, PTT ve vergi daireleri üzerinden de bu ve diğer trafik cezalarını yatırma hakkına sahipsiniz. En hızlı şekilde ödeme yapmak ve gecikme yaşamasını engellemek için GİB üzerinden kredi kartı ile ödeme yapmak en doğru hareket olacaktır. Buna dikkat etmek ve doğru şekilde ödeme yapmak önemlidir.

Radar Cezaları Hakkında Merak Edilen Detaylar

Trafik cezasına sahip olan bir aracın muayenesi yaptırması mümkün değildir. Ayrıca aracın satışı da yapılamıyor. Bu nedenle trafik cezanızı hem zamlı ödemek istemiyor hem de bundan ceza almak istemiyorsanız yapmanız gereken doğru adımı atmak olacaktır. Amacınıza uygun olarak dikkatli hareket etmek sizlere ciddi bir avantaj sağlayacaktır.

Trafik cezalarının uygulamasında ki amaç ülkemizde birçok kişinin başına gelen trafik kazalarının önüne geçilmesine yardımcı olmaktadır. 90 km/s hızla gidilmesi gereken bir yolda 180 ile gidilmesi kazaya davetiye çıkarmak olacaktır. O nedenle bu kurallara uymak hem trafik cezalarından sizi koruyacak hem de canınızın muhafaza etmenize yardımcı olacaktır.

birevim

Leave a Comment

3 + nine =